Wi-Fi-reitittimesi toimii samalla tavalla kuin Apple AirTag -seurantalaite

Wi-Fi-reitittimesi toimii samalla tavalla kuin Apple AirTag -seurantalaite, mikä johtuu Applen ja Googlen kehittämistä Wi-Fi-pohjaisista paikannusjärjestelmistä (WPS). Nämä järjestelmät keräävät tiettyjä laitteistotunnisteita kaikista langattomista tukiasemista, jotka tulevat niiden mobiililaitteiden kantaman sisälle. Sekä Apple että Google tallentavat Wi-Fi-tukiasemien käyttämän Media Access Control (MAC) -osoitteen, joka tunnetaan myös Basic Service Set Identifier (BSSID) -nimellä.

Marylandin yliopiston kaksi tutkijaa havaitsivat, että he voivat käyttää Applen API:n verbaalisuutta hyväkseen kartoittaakseen yksittäisten laitteiden liikkeitä missä tahansa määritellyssä maailman osassa. He kokeilivat tätä teoriaansa tutkimuksensa alkuvaiheessa kysymällä API:lta kuukauden ajan jatkuvasti yli miljardin satunnaisesti generoidun BSSID:n sijaintia.

He huomasivat, että vaikka vain noin kolme miljoonaa näistä satunnaisesti generoiduista BSSID:istä tunnettiin Applen Wi-Fi-geolokaatio-API:ssa, Apple palautti lisäksi 488 miljoonan BSSID:n sijainnit, jotka olivat jo tallennettuna sen WPS-järjestelmään aiemmista hauista.

Kun tutkijat, Levin ja Rye, plotasivat Applen WPS:ltä saamiaan sijaintitietoja marraskuusta 2022 marraskuuhun 2023, he saivat lähes globaalin näkymän yli kahden miljardin Wi-Fi-tukiaseman sijainteihin. Kartta osoitti geolokalisoituja tukiasemia lähes joka kolkassa maailmaa lukuun ottamatta lähes koko Kiinaa, suuria autiomaa-alueita keskisessä Australiassa ja Afrikassa sekä syvällä Etelä-Amerikan sademetsissä.

Tämä paljastus korostaa sitä, kuinka laajasti ja tarkasti nykyteknologia kykenee seuraamaan laitteiden ja niiden kautta myös ihmisten liikkeitä. Se herättää myös keskustelua yksityisyydensuojasta ja siitä, miten ja mihin tarkoituksiin tällaista tietoa tulisi käyttää.

https://krebsonsecurity.com/2024/05/why-your-wi-fi-router-doubles-as-an-apple-airtag

wpChatIcon
wpChatIcon
Scroll to Top